Gün 28 – Allah ya daim

Nasıl bir daim bu? Şuurlu ve bilgili. Habir ismi, El Habir; haberdar, Alim; bilgi sahibi. Takdir sahibi ve takdiri kulları lehine kullanan Büyük Varlık.

Rahmi Oruç Güvenç bir sohbet sırasında. 22 Haziran 2007, Türkiye
Aşağıdaki metin  Rahmi Oruç Güvenç tarafından, 28 Mayıs 2017 günü, Yalova, Gökçedere’de süren 114 gün 114 Gece sema etkinliği sırasında yapılan bir konuşmadan deşifre edilmiştir.

Daim olan, durmayan, devam eden, ezelden ebede hayatiyetini sürdüren yüce varlık. Ezel ve Ebed ismiyle sonsuzluğa işaret ediyor. Biz de şuurlu varlık olarak ezelden gelip, ebede gidiyoruz.

Bazı müjdelerle cenabı Mevla, Kuranı Kerim’de, cennet ehlinden bahsederken, “Onlar, orada ebedi kalıcılardır” diyor. Bilim açısından bu konudaki endişeler de bitti. Biosentrizm isimli siteden de bulunabileceği gibi, kuantum fizik hayatın devam ettiğini buldu. Yok olmak, kaybolmak yok. Her şey devam içinde. Yani, Allah Ya Daim.

Nasıl bir daim bu? Şuurlu ve bilgili. Habir ismi, El Habir; haberdar, Alim; bilgi sahibi. Takdir sahibi ve takdiri kulları lehine kullanan Büyük Varlık. Şöyle diyor: “Bana dua edin, duanızı sizin lehinize olacak şekilde kabul edeyim.” Ama buna güvenerek, hatalı dua da etmemek gerek. O da Alim sıfatıyla doğru bilgiye ulaşmakla mümkün. Yüce Mevla bizi, bunları anlayanlardan eylesin.

28. günümüze geçtiğimiz şu saatlerde ve 2. Ramazan gününde semamızın ve ramazanın feyzli olmasını nasip eylesin.

Başta sevgili Peygamberimiz olmak üzere, onun ehlibeyti ve ashabı, ve onun izini süren piran-ı izan, merdan-ı Hüda ve manevi yönde sûluk edip vuslata ermiş cümle ehli vasılın himmetleri, feyzleri üzerimize olsun.

Ramazanla, semanın izdüşümündeki bu güzelliği, bütün insanlığın paylaşmasını nasip etsin.

Fiziki anlamda hücrelerimizin ve organlarımızın hissettiği bu güzelliği de aklımız ve gönlümüzle de hissetmeyi nasip etsin.

Ve İnşaallah bu dualar, barışa ve hayra yardımcı olsun.

Madem ki “talebana vecedana” diyor, “Siz talep ediniz, ben icabet edeyim“, bu zaman boyutunda yapılan bütün dua ve zikirleri, kabul edilen ve icabet edilen dua ve zikirlerden eylesin İnşaallah.

Kabulu dua, kabulu sema, kabulu rica, Rızaenillah El-Fatiha.

Etiketler: dua
İlginizi Çekebilecek Sohbet Deşifreleri

Gün 61 – Venüs’e Varmak

‘Canım ben böyle bir şeye niyet ediyorsam, öyle yoldan çevirenlere hiç aldırış etmem’ diyebiliriz şu anda. Ama şimdi yola çıktığımızı düşün…

Son Podcast
#173 – Sema

Rahmi Oruç Güvenç’in 1 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da verdiği seminerin ses kaydının sekizinci bölümü.
Güvenç semanın tarihçesi, uygulaması ve kendi çalışmalarıyla ilgili bilgi veriyor.